Калпазански омлет в микровълнова

2019-05-06

Направо не мога да се сдържа, да не споделя с вас, тази толкова любима моя рецепта!!!
От известно време изпробвам най-различни уреди и рецепти, за да си приготвям това толкова простичко, вкусно и богато на разновидности аламинутче, но напоследък най ми допада да си го правя в микровълновата фурна. Този вариант е най-бърз и когато нямам много време, ми върши идеална работа. Споделям го с вас, защото в това забързано ежедневие, често имаме нужда от рецепта за нещо бързо за вечеря, след като сме се забавили в службата, по друга работа или просто не ни се виси дълго пред печката. Но нищо не пречи да е и за закуска или обяд и да си поспим повечко (усмивка)!!!

Необходими продукти:
– 2 големи яйца
– 50 грама сирене, колбас по ваш избор или кашкавал (с плънката можете да импровизирате, но аз си оставам за класиката)
– олио или масло по ваша преценка (олиото да е хубава струйка, а маслото поне колкото един голям локум)
– подправки по ваш вкус

Начин на приготвяне:
1. Избирате една голяма купичка с по-широко дъно (предимно тези за супа вършат идеална работа), намазвате дъното и стените с олио или масло.
2. В купичката чуквате двете яйца и ги разбивате енергично с вилица, след което добавяте към тях натрошеното сирене или настърганият колбас.
Най-вероятно ще се питате , защо точно в купичка, а не в чиния??? Ми защото в чиния се разлива на по-голяма площ и се изсушава повече, а в купичката остава по-сочен.
3. Подправяте с подправки по ваш вкус, мятате купичката в микровълновата, покривате с капак и пускате на пълна мощност за 3 минути.
Отбелязвам, че рецептата е изпробвана в микровълнова с мощност 800 вата. Ако вашата микровълнова фурна е с по-голяма мощност, може да се наложи да намалите времето за приготвяне.
Отделянето накрая не е трудно, само изчаквате да поизстине и с пръсти или дървена шпатула го отлепяте. След това го мятате с подходяща гарнитурка (усмивка)!!!

Средна потребителска оценка

(5 / 5)

5 5 1
Оценете тази рецепта

1 човека оцениха рецептата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *