Как да се отървем от дребните жълти нашественици???

От: | 0 Коментара | Дата: 05.10.2016 | Категория: Полезни благинки

В тази статийка, ще споделя с вас, как след дългогодишно нашествие на дребнички жълти мравки, успях да се отърва от тях.

Тези дребни животинки се бяха настанили не само у дома, но и в целия вход, в който живея, и направо ни побъркваха.

След какви ли не методи, като започнем от най-добрите фирми на месна почва, за справяне с подобни вредители, та до методи от баби, и писания от мрежата. Божеееее, нищо не помогна, направо ужас. То беше, спрейове, нафта, оцет, борова киселина, разни креди, и прочие.

Един ден чашата преля, след като тези зверчета ми унищожиха цяло люпило малки канарчета. И тогава си казах, че тия вече си намериха майстора, и ги погнах.

На другия ден, след инцидента, прекарах на компютъра цял ден, в издирване на начин да ги уморя тия същества.
Изнамерих много изпробвани варианти, и накрая си избрах един, който най-много ми допадна. Казвам „допадна“, защото все нещо в останалите не ми харесваше.

Та варианта, който избрах бе, да ги прогоня , след като не мога да ги унищожа, понеже те наистина идваха от всякъде, буквално за минути, щом подушеха , че нейде има нещо за хапване.

Та при мен най-ефикасния начин се оказа, като в шкафовете, където има храна, поставих канела на пръчици, а при канарчетата на прах.

Само да знаете, колко се изненадах, след като за отрицателно време, тия гадинки се разбягаха, като „Дявол от тамян“!!!

От тогава, не съм ги видял да се мяркат нийде в къщи. Но за всеки случай, периодично подменям канелата в шкафовете, и по често при канарчетата.

Надявам се и при вас да проработи тази подправка, ако имате подобни нашественици!!!

Успех в борбата.

Сподели в социалните мрежи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *