Разядка със сирене

2016-10-22

Останало ви е изсъхнало сирене в хладилника, или това което сте купили от магазина, се оказва прекалено меко и не става за нищо. Не бързайте да го изхвърляте, от него ще се получи невероятно мезе и разядка!!!
Тази рецепта можете да променяте според вашите изисквания, в зависимост от това за какво искате да я ползвате, за разядка, за мезе на ракийката, да напълните домати за предястие за вашите гости, и накрая ако искате за закуска, върху препечена филийка!!!
Варианта на разядката, с която можете да напълните домати, ще опиша в друга рецепта, понеже трябва да се добавят още няколко продукта.

Необходими продукти:
500 грама сирене
олио или салатен зехтин на око
2 супени лъжици кисело мляко
4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
1. В голяма купа или подходящ буркан, натрошавате сиренето, и към него добавяте киселото мляко и предварително пасирания чесън с олиото.
2. Пасирате отново, докато сместа стане гладка. Ако уредът се затруднява при пасирането, добавете още малко мазнина или кисело мляко, в зависимост от това кой вкус повече ще ви хареса, да е по-блажничко, или повече да се усеща вкуса на кисело мляко.
Не прекалявайте с олиото и киселото мляко, защото разядката трябва да остане гъста, а не да има консистенцията на сос (усмивка).

Рецептата е предоставена от Петко Матев.

Средна потребителска оценка

(5 / 5)

5 5 2
Оценете тази рецепта

2 човека оцениха рецептата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *